Uitvoerenden

Uitvoerenden

Dirigent

Jeroen Felix, geboren in Boxtel, studeerde hobo bij Koen van Slogteren aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.
Na zijn eindexamen hobo studeerde hij koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.
Zijn docenten aldaar waren Reinier Wakelkamp en Kerry Woodward. Daarnaast volgde hij diverse cursussen op het gebied van koor- en orkestdirectie,  Gregoriaans en barokhobo.
Als hoboïst concerteerde hij in binnen- en buitenland zowel solistisch als in ensembleverband.
In september 1996 werd hij aangesteld als Rector Cantus van de Schola Cantorum van de Kathedrale Basiliek St. Jan in ‘s-Hertogenbosch.
In 2022 is Jeroen dirigent geworden van het Boxmeers Vocaal Ensemble.
Sinds 2006 is hij tevens dirigent van het Bach Collegium ‘s-Hertogenbosch, een vocaal en instrumentaal barokensemble. Dit ensemble is inmiddels bekend geworden door de serie `Bach op zaterdag` . Jeroen Felix is initiatiefnemer van deze serie en oprichter van het Bach Collegium `s-Hertogenbosch.

Bach Collegium ‘s-Hertogenbosch

Het collegium bestaat uit een instrumentaal en een vocaal ensemble. De uitvoerende instrumentalisten zijn professionals die spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Het vocaal ensemble bestaat uit goed geschoolde zangers. Het is als het ware een gelegenheidsensemble dat speciaal voor het uitvoeren van de Bach Cantates bijeenkomt. De musici komen op de zaterdagochtend van de dag van uitvoering bij elkaar en repeteren die dag de uit te voeren cantate.

Solisten

De solisten zijn zangers die aan de International Vocal Competition (IVC) hebben deelgenomen en door het IVC worden aangezocht om deel te nemen aan de cantate-uitvoering. Dit is een waarborg voor een hoog muzikaal niveau.

Per cantate worden door het IVC solisten aangezocht van wie de stemmen bij het karakter van de cantate passen.
De hoge professionele muzikale opvatting van de solisten, orkest- en koorleden, onder leiding van Jeroen Felix, staat borg voor een uitvoering op hoog niveau..

Orgel

Jamie de Goei studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.
Hij behaalde de diploma’s Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel, daarnaast het diploma kerkmuziek en koordirectie.
Hij volgde masterclasses in het spelen van grote orgelwerken op Nederlandse orgels en masterclasses orgel aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame  te Parijs.
In 1998 behaalde hij de eerste prijs bij het Internationaal Orgelconcours voor Orgelstudenten (Leiden), categorie Romantiek.
Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook op de radio is hij meerdere malen te beluisteren geweest in orgelprogramma’s. Van zijn orgelspel verschenen enkele cd’s waarop hij o.a. beide orgels van de Grote Kerk bespeelt.
Vanaf 2012 is hij organist van de Grote Kerk en vaste bespeler van het Bätzorgel  (1831) en het Strümphler-kabinetorgel.