Home

 De Stichting

Programma

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact


Lucie van Ree, mezzosopraan

Lucie van Ree (1994) is een Nederlandse mezzosopraan met een grote passie voor muziek en theater. Ze is momenteel verbonden aan de Dutch National Opera Academy waar ze studeert bij Hanneke de Wit. Eerder studeerde zij met veel plezier aan de Fontys Hogeschool bij Jard van Nes en Harry Ruijl, waar zij cum laude afstudeerde.
De afgelopen jaren heeft zij deelgenomen aan masterclasses van inspirerende mentoren als Christa Ludwig, Ed Spanjaard en bij Jard van Nes op het Internationaal kamermuziekfestival Schiermonnikoog en in de Kleine zaal van Het Concertgebouw.
Naast haar studie is Lucie al enkele jaren actief als soliste in opera, oratorium en Lied, maar ook als ensemble lid en als theatermaker.
Zij werkte met dirigenten als Jonathan Peter Kenny, Karel Desseure, Tjalling Wijnstra en met regisseurs als Daniel van Klaveren, Corina van Eijck, Dirk Schmeding en James Conway.
De afgelopen jaren vertolkte ze verschillende rollen in opera's en operettes. Zo was zij onder andere te zien als Orlofsky in 'Die Fledermaus' van Johann Strauss II, als Alma March in de opera 'Little women' van Mark Adamo en als Armelinde in Viardot's 'Cendrillon’. Daarnaast geeft ze ook regelmatig liedrecitals en is ze soliste in verschillende oratoria. Dit seizoen treeft zij op tijdens Festival Vocallis waar zij De Falla's 'El Amor Brujo' zal uitvoeren onder leiding van Jan Cober. Ook zal Lucie de rol van Arsace in Grauns 'Cleopatra e Cesare' vertolken, de dame in 'Postcard from Morocco' van Argento en Zweite Dame in 'Die Zauberfl√∂te' van Mozart. www.lucievanree.com