Home

 De Stichting

Cantate-jaar 2018

Uitvoerenden

Vriend van onze stichting

Aanmelden als vriend

Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief 08-12-2018

J.S. Bach

Internationaal
Vocalisten Concours

Info over onze stichting

Privacyverklaring

Contact

Alexander de Jong (bas-bariton)

Bas-bariton Alexander de Jong rondde in 2016 zijn zangstudie af aan het Conservatorium te Tilburg, waar hij rollen zong in onder andere: Macbeth van Verdi (Medico), Cosí fan tutte van Mozart (Don Alfonso), La Vie Parisienne van Offenbach (Baron du Gondremarck), Die Fledermaus van Johann Strauss Jr. (Gefängnisdirektor Frank). Tijdens zijn studie werd Alexander genomineerd voor de prestigieuze Jacques de Leeuw-prijs voor jonge muzikale talenten.
Alexander zong rollen in o.a. Traviata remixed door Operafront tijdens het Grachtenfestival, een gelegenheidsopera in het Stedelijk Museum, de nieuwe opera The new prince, en de kindervoorstelling Hondenhartje; alle drie bij De Nationale Opera.
Daarnaast zong Alexander concerten met divers repertoire, waaronder het Weihnachtsoratorium van Bach, de Grote mis in c klein en het Requiem van Mozart, het Fauré Requiem, en de Carmina Burana van Carl Orff. Alexander volgde masterclasses bij bekende namen in binnen- en buitenland, waaronder Lotte de Beer, Claron McFadden, Miranda van Kralingen, Ed Spanjaard, Nico van der Meel en Carmelo Corrado Caruso.
Dit seizoen is Alexander jong talent bij De Nationale Opera, waar hij bijrollen zingt in Gianni Schicchi en Les contes d'Hoffmann. In maart 2019 zingt hij in de productie A Little night music van Stephen Sondheim bij de Nederlandse Reisopera.
Sinds 2014 studeert Alexander tevens rechten aan de Universiteit Leiden.